Gooo! - Förkortar länkar
Hem Beskrivning & användning Instruktioner Om API

Grundläggande instruktioner

Använda Gooo!

Skriv eller kopiera den URL du vill göra kortare till textfältet på huvudsidan. Klicka på knappen Förkorta adress så förkortar Gooo! adressen och ger dig en ny länk. Den nya länken kan du kopiera och använda var du vill.

Att använda en adress som är forkortad av Gooo!

Du behöver inte besöka Gooo! för att använda en förkortad adress. Skriv av eller kopiera den förkortade adressen till din webbläsares adressfält och tryck Enter. Du kommer automatiskt att bli vidarebefordrad till originaladressen. Om någon har givit dig en Gooo!-URL i form av en hyperlänk behöver du bara klicka på den i stället.


Annan funktionalitet

Förhandsgranskning av förkortade Gooo!-adresser

Det är enkelt att ta reda på vart en förkortad Gooo!-adress leder utan att följa den. Det är bra om du vill kontrollera att den leder till en plats du litar på. Lägg bara till ett bindestreck (minustecken) i slutet av den förkortade adressen. I stället för att vidarebefordras direkt till destinationsadressen kommer du att hamna på en förhandsgranskningssida som visar vart länken leder.

Exempel: Du har fått den förkortade länken http://gooo.se/b och vill kolla vart den leder. Kopiera in den i webbläsarens adressfält och lägg till ett bindestreck, så att adressen blir http://gooo.se/b-. Besök den adressen så hamnar du på förhandsgranskningssidan som talar om vart länken leder.

Bookmarklet

Om du behöver använda Gooo! ofta kan du bokmärka den här länken: Förkorta med Gooo!. När du klickar på bokmärket skapas en förkortad länk till sidan du besöker utan att du behöver besöka http://gooo.se. Den här funktionen kräver att JavaScript är aktiverat i din webbläsare (vanligtvis aktiverat från början) och du kan lugnt strunta i eventuella varningar när du lägger till bokmärket. De kommer därför att länken innehåller Javascript.


© 2019 Gooo!. Tjänsten bygger på Open URL Shortener
Terms, Conditions and Privacy Policy